Anatoli nasıl ortaya çıktı? Bu işe başlama fikri nasıl gelişti? Sizi dekoratif objelere yönelten ne oldu?
Aslında her şey yıllar önce bir düşünce ile başladı. Amerika ya okumaya gittiğimde orada ailemden ve ülkemden uzakta kalmak bende kendi kültürümüzü doğru sekilde tanıtma istegi uyandırdı. Eğitimlerimi tamamladıktan sonra mağazacılık, üretim, tekstil üzerine deneyimlerim oldu. Yüksek lisansımı yaptıgım dönemde de karsıma çok büyük bir şans çıktı ve ilk girişimcilik deneyimimi hayata geçirdim. 1995 yılıydı ve o dönem Türk kültürünü cağdaş tasarım ile yorumlayan bir marka yoktu. Ben de New York'da Miracle Gift Store isimli bir mağaza açtım. Bu mağazada kendi kültürel degerlerimizle ilgili bazı ürünleri satışa sunuyorduk ve bu sayede de sektördeki eksikliklerle ilgili tecrübe ve bilgi de edinmeyi başarmış oldum. Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. 2011 yılında da Anatoli markası hayata geçti.
Anatoli'de nasıl ürünler var, markanın öne çıkan özellikleri neler?
Anatoli her şeyden önce bir tasarım markası. Ancak bizi en farklı kılan sunduğumuz her ürünün arkasında gerçek bir tarih ve hikaye barındırması. Anatoli isminden de anlaşılabileceği gibi Anadolu'dan geliyor. Tarih boyunca Anadolu topraklarının ev sahipliği yaptıgı medeniyetlerin izleri, Anadolu'nun eşsiz ruhu ile harmanlanarak Anatoli'yi oluşturuyor. Objelerimizin her birinde kendine has işçilikler mevcut. Anadolu'nun kültürel mirasımıza, estetik belleğimize kattığı bütün detayları kalıcı ve cağdaş bir hale getiriyoruz. Hem uluslararası tasarım platformlarında hem de Türkiye'de ve dünyada gelişmiş perakende anlayışının yeni döneminde temsil ediyor ve aktarıyor olmak misyonumuz. Marka ve tasarımcı is birliklerine nasıl bakıyorsunuz? Anatoli olarak iş birliklerini çok degerli buluyoruz. Daha geçtiğimiz aylarda Michael Aram'ın Türkiye ve KKTC distribütörlüğünü üstlendiğimizi duyurduk. Michael Aramin objelerini yıllardır mağazalarımızda sunuyorduk. Bunun dışında essiz ev kokuları yaratan İtalyan Locherber Milano ürünlerini mağazalarımızda sunuyoruz. Tabii ki, dünyaca ünlü Japon porselen markası Narumi, Mackenzie - Childs gibi markalar ile calisiyor olmak, ürün seçkimizi ve müşteri hizmetimizi en üst noktada tutmamıza yardımcı oluyor. Michael Aram dekorasyon dünyasının önde gelen tasarımcılarından...
Birlikte çalışmaya nasıl başladınız?
Michael Aram ile yaklaşık dokuz sene önce Maison Objet Tasarım ve Dekorasyon Fuarında tanıştık. Michael Aram hem çok güzel ve yetenekli bir heykeltıraş hem de çok başarılı bir endüstriyel tasarımcı. Bir araya gelince paylaştığımız bu coğrafyanın ortak kültürü ve benzer anlayışların bir kez daha fark ettik. İş yapma prensiplerimizin de örtüştüğü noktada işbirliğimiz gelişmeye başladı. Michael Aram globalleşmenin yani yerel kültürden izler taşımanın Önemini cok iyi bilen bir marka. Dolayısıyla Anatoli'nin misyonu ile bire bir örtüşüyor.
Yakın gelecekte projeleriniz neler?
Anatoli yola şanslı başladı. En nihai hedefimiz bir dünya markası olmak. Yerli tasarımlarımız ve yerli üretimimizle ve en önemlisi Türkiye'nin kültürel mirasını yansıtarak yola devam ediyor olmak ve bu basarıyı sürdürülebilir kılmak bizim en önemli hedefimiz. Projelerimizi de bu yönde şekillendiriyoruz.